KATEGORIJE

Lazur H2O

Proizvodi za drvo
Opis

Lazur H2O je vodeni lazurni premaz dizajniran posebno za tretman drveta. Lazur H2O nema neugodan miris, drvo štiti i obogaćuje. Ima svilenkasti sjaj, a prirodnu strukturu drveta ostavlja vidljivom. Koristi se zaštitu različitih drvenih površina na otvorenom i zatvorenom. Znojave ili kremom namazane ruke većinu premaza oštećuju, međutim Lazur H2O je otporan na takve utjecaje, kao i na blaga sredstva za čišćenje. Također premazi za drvo na otvorenom moraju biti postojani na klimatske utjecaje, a posebno moraju štititi drvo od štetnog djelovanja UV zraka. Zato Lazur H2O ima ugrađene pigmente postojane na klimatske utjecaje, posebne UV apsorbere i nano-filtre. Dozvoljeno je miješanje dvije ili više boja zajedno kako bi se postigao niz drugih boja.

Boje
U nijansama prema ton karti
Način nanošenja

Drvo neka bude suho, obrušeno i čisto. Prije upotrebe Lazur H2O dobro promiješati i zatim nanositi nerazrijeđenog četkom ili valjkom u 2 sloja

Drvo koje se premazuje prvi put, kao i drvo koje se nalazi u vlažnim uslovima najprije treba zaštititi Impregnantorom H2O čime se osigurava preventivna zaštitu od truljenja, modrenja i insekata. Prvi premaz se osuši za 1 do 2 sata pri temperaturi od 20 ºC i 65 % relativne vlažnosti zraka, a zatim se može premazati sljedeći sloj. 

Temperatura pri premazivanju ne smije biti niža od 10 ºC. Treba izbjegavati premazivanje na jakom suncu.

 

Potrošnja/Izdašnost

8-10 m2/l u jednom premazu